AMBASADOR ĐURIĆ: Srbija snažno podržava svaku akciju protiv nasilja nad ženama

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 15:41

AMBASADOR ĐURIĆ: Srbija snažno podržava svaku akciju protiv nasilja nad ženama

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izrazio je danas, u razgovoru u Vašingtonu s predstavnicama organizacije "Every Woman Treaty", krovne organizacije koja okuplja 840 ženskih organizacija u 128 zemalja, sa 1.700 advokata za ženska prava, podršku u radu na sprečavanju nasilja nad ženama.

- Sprovođenjem Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, poznatije kao Istanbulska konvencija, Srbija je postala jedan od evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lidera u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja - rekao je Ðurić, saopšteno iz Ambasade Srbije u SAD.

Zaključno sa 2019. godinom, prema rečima ambasadora, Srbija je donela 42.900 hitnih mera kojima su nasilnici izbačeni iz kuća, a izrađeno je i 35.834 plana individualne zaštite.

Ðurić je istakao da srpsko društvo snažno podržava svaku inicijativu koja ima za cilj borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

- Kontinuiranim unapređenjem nacionalnog zakonodavstva u ovoj oblasti za vreme vlada Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao i implementacijom relevantne međunarodne regulative, Srbija je pokazala da se odgovorno i ozbiljno suprotstavlja svakom obliku nasilja nad ženama i nasilja u porodici - zaključio je Ðurić, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.