Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 19:43

Zvezda dobila još jednu ponudu za Babića: Šarlroa obećala otkup od 1.000.000 evra, Stanković rekao – ne

Posle Brage i Gimaraeša odbijen i belgijski klub

Kroz pravi rolerkoster emocija i neizvesnosti prošao je Srđan Babić ovog leta. Dobre role u portugalskom Famalikau, gde je nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje igrao na pozajmici u prošloj sezoni, učinile su da levonogi štoper ima najviše ponuda od igrača na platnom spisku Crvene zvezde.

Prvo se javila Braga, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa odličnim uslovima i željom da za 1.300.000 evra kupi Srđana Babića, ali su u Ljutice Bogdana odugovlačili sa konačnim odgovorom. Na kraju je klub sa obala Atalanskog okeana odustao. Potom je Vitorija Gimaraeš poslala ponudu za Srđana Babića, ali ista nije ozbiljno uzeta u razmatranje.

Vladao je na Marakani konsenzus oko toga da je Srđan Babić prirodna zamena za Nemanju Milunovića, i da kao štoper identičnih karakteristika, može da bude od pomoći Dejanu Stankoviću. Potpisan je novi ugovor sa crveno-belima, tokom priprema u Austriji Babić je bio u gro planu. Na početku sezone dobio je šansu da igra u paru sa Dragovićem, ali je posle meča sa Vojvodinom izgubio je mesto u startnoj postavi. Tačnije, Radovan Pankov je bio Stankovićev izbor u dvomeču sa Kairatom, pre toga i u duelu sa lučanskom Mladošću.

Ipak, poslednje informacije sa Marakane govore da Zvezdin šef stručnog štaba planira da Srđan Babić ima ozbiljnu ulogu u ovoj sezoni. Naime, na adresu Crvene zvezde stigla je treća ponuda za momka iz Banjaluke rođenog 1996. godine. Istina, ne tako izdašna kao ona Bragina, ali vrlo primamljiva, uzimajući u obzir oseku izlaznih transfera Crvene zvezde.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Srđan Babić se našao na listi želja prošlogodišnjeg Partizanovog rivala belgijske Šarlroe. Predložili su Crvenoj zvezdi da pozajme Babića na godinu dana, i da za tu opciju plate 300.000 evra. Takođe, Šarlroa je želela da u ugovor o transferu sa Crvenom zvezdom unese opciju o obaveznoj kupovini u iznosu od 1.000.000 evra. Vagali su na Marakani, ali su brzo poslali negativan odgovor na adresu belgijskog kluba.

Presudio je stav trenera Dejana Stankovića, koji je čelnicima Crvene zvezde rekao da mu je štoper Babićevih karakteristika i kvaliteta potreban za nastavak sezone.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.