ŠERIF TEK SAD BOLI: Evropska Zvezda protiv Brage i žal što ostade

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 13:52

ŠERIF TEK SAD BOLI: Evropska Zvezda protiv Brage i žal što ostade

Dejan Stanković otvorio dušu...

Trijumfom nad Bragom na startu takmičenja u F grupi Lige Evrope (2:1) fudbaleri Crvene zvezde su skinuli možda i najveći skalp od mitske pobede nad Liverpulom u novembru 2018. godine.

Padali su posle toga Olimpijakos u Ligi šampiona, Gent i Liberec u Ligi Evrope, senzacija protiv Milana je visila o koncu u nokaut fazi Lige Evrope prošle sezone, ali tri boda osvojena nad Bragom imaju svakako snagu jake doze ubrizganog adrenalina pred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << derbi sa Partizanom.

Ličili su crveno-beli u duelu sa portugalskim timom ponovo na vrlo zbiljnu ekipu. Tim je opet imao glavu i rep, strpljenje je bilo na maksimalnom nivou, Aleksandar Dragović kao Napoleon, a Zvezdini ofanzivni goniči spremni da zadaju bolan ugriz čim se rival opusti.

Za taktički odlično odrađen posaao prvak Srbije je nagrađen opravdano sviranim penalom u finišu meča i golom koji je doneo neopisivu radost u Ljutice Bogdana preko 25. 000 navijača.

I pored toga što je trijumf nad Bragom ostavio snažan utisak, Dejan Stanković na konferenciji za medije nije mogao da sakrije delić gorčine. Trudio se, ali je na kraju izustio sve ono što ga tišti. Bez foliranja, u Crvenoj zvezdi i dalje sigurno sve boli što nisu eliminisali Šerif u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i izborili šansu da se protiv zagrebačkog Dinama bore za mesto u evropskoj eliti.

- Napravili smo dobar početak u Ligi šampiona – nesvesno je Stanković pogrešio u jednom trekutku tokom konferencije za medije posle meča sa Bragom.

Nekoliko minuta kanije, u finišu izlaganja, “otvorio je česmu”. Da iscuri i poslednja kap… Rekao je da ne “želi više mač nad glavom”.

- Videli ste Šahtjor protiv Šerifa, posed 75:25 odsto, a Šerif je dobio 2:0 i nije primio gol četiri utakmice i igra ozbiljno Ligu šampiona. Tako da, samo sam to hteo… Pa vi vidite šta sam hteo da kažem – otelo se Stankoviću.

Na dodatno pitanje o Moldavcima imao je spreman “dodatak”.

- Za prosutim mlekom ne treba kukati, desilo se to što se desilo. Zabolelo su me kritike prema momcima, bilo je malo prteerano, ajde po meni - nema veze. Oni su perfektno spremni i organizovani, pgotovo u defanzivi. Dinamo je mogao da primi pet golova u Moldaviji, mi smo im ožda stvarili u najveći rpoblem. Tamo smo primili gol iz ofsaja, niko to nije napisao, a da smo primili gol iz ofsajda protiv Milana svi bi pisali da smo nepravedno eliminisani. Šerif nije primio gol na dve utakmice od Dinama, protiv Šahtjora, protiv nas u revanšu. Gledao sam sve te utakmice i došao sam do zaključka da smo ih mi najviše mučili. Tu bih stavio tačku, sada imamo Ligu Evrope koja je top takmičenje – jasan je Stanković.

Liga Evrope i žal što ostade...
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.