Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 12:18

Midtjiland polako kompletira tim za Bragu i Zvezdu

Trener vicešampiona Danske Bo Henriksen imaće dva igrača više na raspolaganju za susret sa Randersom (nedelja, 14.00) u 10. kolu Superlige, ali će i da kombinuje tim zbog obaveza u Ligi Evrope sledećeg četvrtka

Aktuelni vicešampion Danske, Midtjiland, koji je prošle sezone izgubio titulu u pretposlednjem kolu, beležio je dobre rezultate i kada nije bio u kompletnom sastavu. Probio se prošlog vikenda do prvog mesta na tabeli Superlige, osvojio je bod u duelu sa Ludogorecom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (1:1) u Ligi Evrope, u grupi u kojoj je i Crvena zvezda. Ono što je zabrinjavajuće po sve rivale Midtjilanda, tim iz Herninga tek hvata zalet i podiže formu za one najveće izazove.

Fudbaleri koji su bili povređeni polako se vraćaju na treninge koje drži Bo Henriksen i ulaze u konkurenciju za tim. Tako 46-godišnji strateg može više da kombinuje, što će verovatno da učini i u nedelju od 14 časova, kada će njegov tim da ugosti Randers u 10. kolu Superlige Danske.

14.00: (1,70) Midtjiland (3,70) Randers (5,20)

Iza sebe Midtjiland ima odličnih nedelju dana. Prošle nedelje je savladao kao gost Kopenhagen sa 1:0, golom Žuniora Brumada, iako je ostao sa igračem manje već u 26. minutu posle isključenja veziste Evandera. „Desetka“ iz Brazila neće zbog tog kartona moći da pomogne svom timu protiv Randersa.

U sredu je Midtjiland u 3. kolu Kupa Danske savladao četvrtoligaša Kjelerup sa 5:0. Upravo je Evander dao prvi gol, a navijačima je zanimljivije to što je konačno, posle mesec dana, debitovao Maroni. Ovaj 22-godišnji napadač je ovog leta postao najskuplje pojačanje u istoriji Midtjilanda, za 4.500.000 evra je angažovan iz Atletiko Mineira kada je postalo jasno da će lider brazilske Serije A da angažuje Dijega Kostu.

Maroni je u Dansku doputovao sa blažom povredom kolena, Henriksen nije želeo da rizikuje sa njim i oporavak je tekao lagano. Prve minute, i to odmah kao starter, Maroni je zabeležio protiv niželigaša, ali nije uspeo da se upiše u strelce. Iz igre je izašao u 56. minutu pri rezultatu 2:0, a očekuje se da će protiv Randersa šansu da čeka sa klupe. Ako sve bude teklo po planu sa njegovim integrisanjem u tim, Maroni bi trebalo da bude spreman 21. oktobra i 4. novembra da bude starter protiv Crvene zvezde u trećem i četvrtom kolu Lige Evrope.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Što se tiče utakmice sa Randersom, osim Evandera neće igrati ni povređeni vezista Jens Lis-Kajoste i prvi golman Jonas Lusl. Zato, u tim se vratio Aver Mabil, 26-godišnje krilo reprezentacije Australije, koje je rođeno u Keniji, ali ima pasoš Južnog Sudana. Na 13 mečeva ove sezone Mabil je postigao tri gola i zabeležio tri asistencije.

Australijanac će verovatno meč sa Randersom početi sa klupe, kako bi bio spreman za duel sa Bragom narednog četvrtka u Ligi Evrope. Moraće Henriksonovi izabranici bez njega da probaju da nastave sjajan niz u duelima sa Randersom. Vukovi nisu izgubili od svog narednog rivala na poslednje 24 utakmice, još od Kup utakmice 2012. godine.

DANSKA 1 – 10. KOLO

Nedelja

14.00: (1,70) Midtjiland (3,70) Randers (5,20)

14.00: (2,25) Viborg (3,40) Odense (3,20)

16.00: (4,40) Nordsjiland (3,70) Kopenhagen (1,80)

18.00: (2,55) Brendbi (3,25) Olborg (2,80)

20.00: (3,30) Vejle (3,40) Silkeborg (2,20)

Ponedeljak

19.00: (1,80) Orhus (3,60) Sonderjisk (4,60)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.