Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 14:08

Ko kaže da Liga kup ništa ne znači: Sporting sanja istorijsku sezonu, Braga odbranu pehara

Večeras u Leiriji igra se za trofej u Portugaliji

Srebrnina je srebrnina. Čak i kada nije toliko zvučno takmičenje, i nema veliki odjek, niko nije imun na lovorike. Večeras je na programu baš takvo finale, za osvajača Liga kupa Portugalije, a u borbi za pehar sudariće se u Leiriji Sporting i Braga (20.45).

Ekipa Karlosa Karvaljala je branilac trofeka, a u prilici je da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << treći put osvoji kada se tokom vikenda suoči sa liderom Primeire. Sa druge strane, mladi trener Sportinga iz Lisabona Ruben Amorim pridružio se Lavovima baš iz Brage pre manje od godinu dana i impresionirao je svojim kratkim boravkom u klubu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tridesetpetogodišnji bivši veznjak proveo je veći deo igračke karijere u Benfiki, gradskom rivalu Sportinga, ali je trenutno postao jedan od stratega iz mlađe garde koje čeka svetla budućnost. Pod palicom Amorima, za kojeg su Lavovi platili Bragi odštetnu klauzulu u iznosu od čitavih 10.000.000 evra, Sporting je postao jača aždaja od Zmajeva iz Porta, izbacivši ih u polufinalu pre četiri dana. Pride, njegov tim je jedini neporaženi tim u ligi i kao takav se šepuri sa čela tabele.

Letošnja akvizicija iz Famalikaa Pedro Gonkalves bio je glavna uzdanica Lavova tokom kampanje. Ofanzivac je postigao impresivnih 12 golova u 17 utakmica ove sezone, uključujući jedan protiv predstojećih protivnika kada su se sastali drugog dana nove godine. Gonkalves je otvorio put svom timu ka pobedi nad Bragom od 2:0 početkom januara, ali Sporting je od tada izgubio svoj prvi sukob u sezoni, doduše u Kupu.

Do finala Sporting je stigao posle dva kasna pogotka Žovane Kabrala. Lavovi su poslednji put osvojili ovaj trofej 2019. godine i želeće da se domognu srebrnog posuđa kako bi sa još većim samopouzdanjem nastavili da prave istorijsku sezonu.

Karlos Karvaljal je sada na čelu Brage i nastavio je dobar posao koji je započeo Amorim. Ovaj sastav je četvrta sila Portugalije i upravo zauzima četvrto mesto na tabeli lige. U polufinalu pre tri dana šokirao je sve pobedivši Benfiku kako bi rezervisala mesto u ovom događaju.

Braga je ove sezone gubila od Porta i Sportinga u prvenstvu, međutim, druga pobeda u sezoni nad Benfikom ispuniće je samopouzdanjem i uverenjem da može da odbrani tron u Liga kupu.

Sporting iz Lisabona biće bez određenog broja prvotimaca pošto ga je početkom meseca "dohvatio" korona virus. Defanzivci Nuno Mendes i Luis Neto nisu dostupni posle pozitivnog testa na Covid-19, zajedno sa krilnim igračem Tabatom i centarforom Andražem Šporarom.

Braga će moći da se uzda u usluge 28-godišnjeg napadača Paulinja, pošto se portugalski napadač vratio nakon povrede kao zamena u drugom poluvremenu u polufinalu. Levi bek Fransisko Moura i iskusni napadač Rui Fonte neće biti na raspolaganju Karvaljalu.

Susret Sportinga i Brage možete da pogledate od 20.45 u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - FINALE (LEIRIJA)

Subota

20.45: (2,70) Sporting (3,15) Braga (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.