Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 12:40

Braga još nije pokazala snagu, Tondela prepisuje od Zvezde

Posle poraza u Beogradu Nadbiskupi se vraćaju domaćoj sceni, gde će u ponedeljak od 22.15 časova da odigraju meč 6. kola prvenstva Portugalije

Ne beleži Braga nikako dobre rezultate ove sezone. Poraz od Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ prošlog četvrka bio joj je već treći, a računajući sva takmičenja, zabeležila je samo dve pobede na sedam utakmica. Priliku da popravi utisak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Braga će imati u ponedeljak od 22.15 časova, kada će u 6. kolu portugalskog šampionata da dočeka Tondelu.

Posle pet kola Nadbiskupi imaju osam osvojenih poena. Savladali su kao gosti Maritimo (2:0) i Moreirense (3:2), remizirali su u mečevima bez golova sa Fereirom i Vitorijom Gimarais, a poraženi su na svom terenu od strane aktuelnog šampiona Sportinga (2:1).

Zbog svega toga već sada je jasno da će plasman u Ligu šampiona opet da ostane Bragi neostvarena želja. Tamo je poslednji put igrala 2012. godine, kada je u konkurenciji Mančester Junajteda, Kluža i Galatasaraja bila poslednja na tabeli.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno

----------------------

Svakako, očekuje se uspon tima sa severa Portugalije. Braga je svaku od poslednjih sedam sezona završavala negde između treće i pete pozicije, samim tim igrala u Evropi. Benfika i Porto su nedodirljivi, sa Sportingom se ponekad i potuče, ali ostatak lige je uglavnom gledao Bragi u leđa.

Jedan od brojnih timova koji je apsolutni autsajder protiv Brage, pogotovo na njenom stadionu je Tondela. Od kako je ušla u Primeiru 2015. godine igrala je sa Zvezdinim rivalom u grupnoj fazi Lige Evrope 13 takmičarskih mečeva, od čega ih je izgubila 11. Prošle sezone dva puta lagano, sa 4:2 i 4:0. Na svom terenu je uspela da iznenadi Nadbiskupe, 2017. ih je savladala sa 2:0, a u julu prošle godine sa 1:0. U Bragi je od sedam mečeva samo na tri uopšte uspevala da postigne gol.

Tondela je na početku šampionata uspela da savlada Santa Klaru sa 3:0, posle čega je doživela četiri uzastopna poraza. Na tri od njih je davala po gol, ali je to bilo premalo barem za bod.

-----------------------

Sve mečeve šampionata Portugalije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 6. KOLO

Petak

Portimonense – Santa Klara 2:1 (2:1)

/Aponza 10, Lukas 43 – Kosta 19/

Subota

Famalikao - Maritimo 0:0

Belenenses - Žil Visente 1:1 (0:0)

/Frelih ag 83 - Aburhania 90/

Arouka - Gimarais 2:2 (0:1)

/Dabag 75, Pite 90+4 - Kvarežma 7, Silva 72/

Nedelja

Vizela - Fereira 1:1 (1:0)

/Sketin 44 - Denilson 50/

Porto - Moreirense 5:0 (1:0)

/Taremi 34pen, 71, Dijaz 51, 65, Pepe 77/

Estoril - Sporting 0:1 (0:0)

/Poro 67pen/

Ponedeljak

20.00: (1,20) Benfika (6,75) Boavista (14,0)

21.00: (1,35) Braga (5,00) Tondela (9,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.