Vučić: Biću testiran onog sekunda kad lekari budu mislili da postoji šansa da sam zaražen

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020, 11:28

Vučić: Biću testiran onog sekunda kad lekari budu mislili da postoji šansa da sam zaražen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti testiran na prisustvo korona virusa "onog sekunda" kada lekari sa kojima, kako je naveo, svakodnevno razgovara, budu mislili da postoji "bilo kakva" šansa da je zaražen posle oboljevanja njegovog starijeg sina Danila.

Vučić je kazao da je odmah posle prijema njegovog sina na lečenje u Infektivnu kliniku u Beogradu, razgovarao sa direktorom te zdravstvene ustanove o kontaktima koje je imao u prethodnom periodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Posledice bi svakako bile teže od te izolacije u koju biste hteli da me smestite. Odgovoran sam i slušam lekare ali pustite me da sam brinem svoje brige. Iskreno sam sit onih koji brinu tuđe brige, kažite da je to zbog želje da politički budem izolovan kako bi korona pobedila u Srbiji, a ona nikog neće da pobedi pa ni mene", kazao je Vučić u Nišu gde su lokalnim bolnicama dostavljeni respiratori i druga medicinska oprema.

Dodao je da je video sina pošto je inficiran ali kako je rekao, "sa značajne udaljenosti".

On je kazao da je smatrao da je važno da obavesti građane da je njegov 22-godišnji sin inficiran virusom.

"Kad se ja nisam dobro osećao, nisam želeo nikog da obaveštavam, ali sam posle objava na društvenim mrežama o mom zdravstvenom stanju shvatio da je bolje da obavestim jednom rečenicom. Smatrao sam da je važno da obavestim ljude da je moj 22-godišnji sin zaražen i više ni reč nisam rekao. Nadam se da će dočekati da ide na Sajam a posle toga kući", rekao je Vučić.

Upitan da li je bilo neophodno da tim povodom organizuje konferenciju za novinare, Vučić je rekao da je u trenutku koji je težak za državu ali i za njega lično, došao da kaže narodu da je sa njim.

"Samo u posednjih mesec dana obezbedio sam više respiratora nego što je Niš imao ukupno do pre dve godine", kazao je Vučić.

Komentarišući kritike medija iz Hrvatske o načinu na koji se Srbija bori sa epidemijom korona virusa, Vučić je kazao da je to za njega pohvala jer, kako je ocenio, prvi put posle mnogo decenija Srbija ima suficit sa Hrvatskom, veći privredni rast i brže napreduje.

"Iako smo duplo veći od Hrvatske imamo manje otpuštenih tokom ove krize. Za sedam ili osam godina ćemo ih prestići posle toliko godina i da ne kažem vekova zaostatka. Mržnju razumem ali ne opravdavam, a ista je i kod dela tajkuna u Srbiji", kazao je Vučić.

Protivnici žele da me politički izoluju u vreme pandemije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas optužbe da njegove česte konferencije za novinare u vreme pandemije korona virusa ugrožavaju ljude i ocenio da ga za tako nešto optužuju politički protivnici koji bi želeli da on bude politički izolovan.

"Niko ovde nije ugrožen. Svi se nalaze odvojeni dva metra, i snimatelji takođe. Svi su zaštićeni i vi to znate dobro. Ne smeta vama to, smetnja je nešto drugo... I nemojte da brinete za mene jer znam da nikada i niste brinuli, nego ste želeli da ja budem politički izolovan", rekao je on.

Vučić je rekao da se to neće desiti i da korona virus nikoga neće pobediti u Srbiji.

Odgovarajući na pitanje kada je poslednji put video starijeg sina, koji je oboleo od korona virusa, Vučić je rekao da ga je video ali da je bio na značajnoj udaljenosti.

"Hvala vam što ste zabrinuti. Znam da mnogo brinete vi iz Dojče velea", rekao je Vučić na pitanje novinara te kuće.

Vučić je dodao da je odgovoran čovek i da je odmah reagovao kada je njegov sin primljen na kliniku, odnosno da je razgovarao sa lekarima i odgovorio na sva pitanja o svojim kontaktima.

"I ako mogu da vas zamolim da me pustite dok Danilo to ne pobedi. Niko neće ništa osetiti, ni u mom radu, samo me pustite da sam brinem svoje brige. Sit sam onih koji brinu tuđe brige", rekao je on.

Vučić u Nišu: Do 20. aprila će se prelomiti situacija sa korona virusom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Nišu da će se do 20. aprila prelomiti situacija u vezi sa korona virusom i da do tada građani treba da budu posebno disciplinovani.

Posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija u Gradskoj kući u Nišu, Vučić je izjavio da će zbog broja pacijenata i Leskovačka bolnica i Veliki niški klinički centar, osim urgentnog centra biti pretvorene u COVID bolnice.

"Danas smo odredili dodatne objekte u Nišu u koje će biti smešteni pacijenti sa blažom slikom, jer je hala Čair puna", rekao je Vučić i dodao da će na kraju na raspolaganje biti stavljena i niška kasarna na Panteleju, hotel Nais i drugi hoteli.

Predsednik je rekao da se svakih sedam dana u Niš i druge gradove šalje medicinska oprema, da je preksinoć isporučeno pet, a jutros još četiri klinička respiratora tako da ih je u poslednjih mesec dana isporučeno 29, a doneto je i 20 neinvazivnih respiratora.

"Želeo sam da pokažem kolika je naša briga za Niš i jug Srbije i mislim da smo pokazali koliko može da uradi jedna mala zemlja u pripremi bolnica, privremenih bolnica, nabavci respiratora, i da pokažemo da smo taj posao uradili ne slabije od razvijenijih i većih zemalja", rekao je Vučić u Nišu.

Vučić čestitao Uskrs beogradskom nadbiskupu i vernicima koji poštuju gregorijanski kalendar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Navodeći da hrišćanska zajednica dočekuje taj veliki praznik "u teškim vremenima velikih iskušenja za ceo svet", Vučić je u čestitki poželeo nadbiskupu i vernicima da im Uskrs donese "svako dobro od Boga".

"Želim da ovo vreme samoće iskoristite kako bi se okrenuli unutrašnjim neprolaznim vrednostima i molitvama za sve one koji nisu više sa nama, kako bismo svi zajedno u dobrom duhu zajedništva i sloge i u ovoj nevolji sa nadom dočekali Uskrs uz najbolje želje za mir, ozdravljenje i duhovno blagostanje", naveo je predsednik Srbije a preneo njegov kabinet.

Hrišćani koji poštuju gregorijanski kalendar slave ove godine Uskrs u nedelju, 12. aprila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić čestitala Uskrs

Izvor: Danas, 10.Apr.2020

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, saopšteno je iz premijerkinog kabineta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.