Izvor: Radio 021, 24.Jun.2020, 12:53

Tužilaštvo odbacilo prijavu podnetu zbog hrvatske zastave i Tompsonovih pesama na Uskrs

Više javno tužilaštvo u Subotici odbacilo je krivičnu prijavu protiv I. M, koji je na pravoslavni Uskrs istakao hrvatsku zastavu na terasi stana i glasno puštao Tompsonove pesme.

U prijavi za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje navedeno je da je "isticanjem zastave i emitovanjem nacionalističkih pesama kontroverznog hrvatskog pevača 51-godišnji Subotičanin uznemirio građane u stambenoj četvrti Prozivka".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Muškarcu iz Subotice, međutim, nije dokazano delo za koje se teretio i u tužilaštvu navode da isticanje zastave druge države nije krivično delo, kao i da svedoka za emitovanje, kako se tvrdilo nacionalističkih pesama, nije bilo", piše portal Subotica.com.

Prijava je odbačena jer nema elemenata krivičnog dela, izjavio je zamenik višeg javnog tužioca u Subotici Branislav Rankov, dodavši da su saslušani svi svedoci, ali da niko nije čuo pesmu Tompsona, "što je bila ključna stvar u predmetu".

Kao zanimljivost portal Subotica.com prenosi da je na terasi stana I. M. već nekoliko nedelja okačena srpska trobojka.

Autor: Subotica.com

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.