Putujete i ne znate gde da ostavite ljubimca? Imamo rešenje

Izvor: RTS, 26.Apr.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putujete i ne znate gde da ostavite ljubimca? Imamo rešenje

Prvi maj se bliži, a sezona letovanja samo što nije. Putujete, a nemate nikog pouzdanog da mu prepustite brigu o svom ljubimcu. Prepustite brigu "Pet at Vet" timu, koji čine studenti Fakulteta veterinarske medicine.
Ljubimac je deo porodice. Vlasnici su toliko vezani za njih, da i najmanje razdvajanje predstavlja veliku brigu – da li će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dovoljno jesti, spavati, trčati. Prava noćna mora pred odlazak na put.

Tada na scenu stupaju prijatelji, roditelji, komšije. Ali, šta u situaciji kad niko od njih ne može da pričuva ljubimca i zameni mu vodu ili sipa hranu?
Da bi pomogli ljubimcima, ali i umanjili brigu vlasnika, studenti Fakulteta veterinarske medicine oformili su "Pet at Vet" tim koji nudi usluge čuvanja i šetanja.

"Nekim rasama potrebna je minimum dvočasovna dnevna aktivnost zbog čega ih je neophodno adekvatno prošetati, istrčati i izigrati se sa njima. Kućni ljubimci koji ne zahtevaju toliku aktivnost, s druge strane, svakako imaju fiziološke potrebe. Zbog ovoga je optimalno da ih izvodite napolje tri puta dnevno a minimum dva puta, osim ako ne želite da steknu lošu naviku uriniranja u kući", ističe Srđan Tešić, osnivač "Pet at Vet" tima.
Do sada su, kaže Tešić, sa vlasnicima imali samo dobra iskustva. Neki od njih se toliko brinu o svojim četvoronožnim prijateljima, da na čak pola sata traže "izveštaje".
Svi koji imaju psa, mačku, pticu znaju koliko teško ume da padne razdvajanje.
Članovi "Pet at Vet" tima završili su Kinološku akademiju, pa vam mogu dati i savete o socijalizaciji ljubimaca, njihovoj psihologiji i potrebama.
Sada možete da odahnete i na miru otputujete. Vaš ljubimac biće u pravim rukama.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.