Predsednik Hrvatske čestitao Uskrs pravoslavnim građanima: Za život u uzajamnom poštovanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 15:40

Predsednik Hrvatske čestitao Uskrs pravoslavnim građanima: "Za život u uzajamnom poštovanju"

Predsednik Milanović govorio o značaju Uskrsa kao najvećeg hrišćanskog praznika

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović uputio je uskršnju čestitku svim građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj je istakao da je značaj najvećeg hrišćanskog praznika oduvek bio u pronalaženju nadahnuća za život u uzajamnom poštovanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Značaj najvećeg hršćanskog praznika, Uskrsa, oduvek je bila u pronalaženju nadahnuća za život u uzajamnom poštovanju i jačanju univerzalnih vrednosti solidarnosti i plemenitosti - poručio je Milanović.

Istakao je da je u vremenu obeleženom pandemijom i posledicama potresa mnogim građanima Hrvatske još potrebnija ta solidarnost i plemenitost, razumevanje i pomoć celoga društva.

Milanović je poželeo da uskršnja atmosfera podstakne sve "na poštovanje različitosti i unapređenje zajedničke želje za dostojanstvenim životom svih ljudi u Hrvatskoj".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.