Praznična kupovina - na šta obratiti pažnju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznična kupovina - na šta obratiti pažnju?

Uskršnji i prvomajski praznici, sve su bliži. U skoro svakom domaćinstvu, priprema se trpeza, odnosno, tradicionalni roštilj, kada je prvomajski praznik u pitanju, a to sve ne košta malo. Pijace i prodavnice, dobro su opremljene i imaju dobru ponudu. Ipak, iz potrošačkih organizacija skreću pažnju kupcimа da vode računa na to šta i gde kupuju, i da budu umereni.

Upravo za vreme uskršnjih i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvomajskih praznika, u izlozima prodavnica i radnji, imamo prilike da vidimo natpise "Prolećno sniženje", kao i raznorazne akcije. Za mnoge su ti natpisi privlačni da uđu i kupe određene proizvode, a da ne obrate pažnju na rok trajanja, gramažu proizvoda, ili realnost snižene cene.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije, skreću pažnju na to da pre kupovine određenog proizvoda, uporedite redovnu i sniženu cenu, kao i rok trajanja proizvoda, jer su upravo to najčešće primedbe koje dobijaju.

Stari, dobri savet da se bez spiska ne kreće u kupovinu, ponovo je aktuelan. I to ne samo da se ne bi zaboravile sve stavke, već kako bi se kupovalo namenski i kako nepotrebni artikli ne bi završili u korpi. Dakle, posebno kada idete u veliku kupovinu, obavezno sastavite i ponesite spisak svega po šta ste krenuli.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.