Patrijarh: Vaskrs je početak i temelj našeg Vaskrsenja

Izvor: Studio B, 09.Apr.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Vaskrs je početak i temelj našeg Vaskrsenja

Tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse", patrijarh Irinej sa episkopima čestitao je predstojeće uskršnje praznike uz poruku da nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našega Vaskrsenja.

Pozdravljajući majke, one koji stradaju i pate, prognane, sve prezrene i ponižene, i sužnje u tamnici, trudbenike i radnike, putnike po suhom, moru i vazduhu, učene i neuke i sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << one koji tragaju za večnim smislom i tajnom života, bolesne i napaćene i sve ljude, patrijarh je poželeo da Hristos vaskrse donese veru, nadu, ljubav i večni život, a odnose tugu i smrt.

"Ovim pozdravom, obradujmo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji koji danas sa nama slave pobedu dobra nad zlom, života nad smrću, Hrista vaskrsloga nad silama tame", navodi se u uskršnjoj poslanici patrijarha Irineja, koja prvi put neće biti čitana pred novinarima, već će video zapis sutra oko podneva biti objavljen na sajtu SPC.

Patrijarh i episkopi pozvali su vernike sa svih kontinenata da se zajedno sa njima raduju Vaskrsenju Hristovom, koje nas, kako se navodi, poziva da čuvamo jedinstvo Svete Crkve Hristove, te da u ljubavi i slozi jedni sa drugima čuvamo „jedinstvo

Duha svezom mira" i da nikada svoje zemaljske interese ne stavljamo iznad interesa Crkve i sveopšteg dobra našeg naroda.

"Neka muka i teskoba naših dana uzmakne pred svetlošću i radošću Vaskrsenja Hristovog! I nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našega Vaskrsenja", navodi se u poslanici u kojoj se vernici pozivaju da zagrle jedni druge i sva stvorenja, te da zapevaju svetu pesmu večnog života i svetlosti.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh: Vaskrs je početak i temelj našeg vaskrsenja

Izvor: Blic, 09.Apr.2015

Tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse", patrijarh Irinej sa episkopima čestitao je predstojeće uskršnje praznike uz poruku da "nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našega vaskrsenja"...Pozdravljajući majke, one koji stradaju i pate, prognane,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.