Novosadski osnovci pokazali kreativnost u ukrašavanju uskršnjih jaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 18:35

Novosadski osnovci pokazali kreativnost u ukrašavanju uskršnjih jaja

Ukrašavanje uskršnjih jaja od davnina je način da izrazimo svoju kreativnost, a priliku da je pokažu imali su svi oni koju su se danas našli ispred kulturne stanice "Svilara". Likovna radionica organizovana je između katoličkog i pravoslavnog uskrsa, a u saradnji OŠ "Ivan gundulić'', Udruženja građana "Almašani" i Kulturne stanice Svilara.

Četkice, boje, velika uskršnja jaja i mnogo kreativnih ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - to je slika koju smo zatekli ispred Kulturne stanice Svilara. Svoje ideje i inspiraciju za oslikavanje jaja pokazali su nam deca iz novosadskih škola i vrtića, a u pomoć su im pritekli njihovi pedagozi i likovni umetnici.

U belini uskršnjeg jajeta krije se večita inspiracija, koja nas upućuje na stvaranje lepote i glavni je motiv za organizaciju ove radionice, kaže profesorica likovne kulture snežana mandić.

"Upravo to je bio i motiv da se danas ovde okupimo da deca oslikaju uskršnja jaja i da na taj način lepotu uskršnjeg jajeta učine još uzvišenijom ima li šta lepše nego da deca uz pomoć mašte, linija, boja i ukrase uskršnja jaja i na taj način učine ovaj prolećni praznik još lepšim", Snežana Mandić, profesor likovne kulture.

Velika oslikana jaja biće izložena na platou ispred Kulturne stanice Svilara, dok će drvena jaja koja su ukrašavali novosadski osnovci svoje mesto naći u prostorijama društvenog centra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosadski osnovci ukrašavali uskršnja jaja

Izvor: NoviSad.com, 25.Apr.2021, 17:01

Likovna radionica u ukrašavanju uskršnjih jaja organizovana je juče u Kulturnoj stanici „Svilara“. Svoje umeće pokazali su osnovci, ali i nešto stariji umetnici. U organizaciji su učestvovali OŠ „Ivan Gundulić“, Udruženje građana „..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.