Nije gotovo? Napadači sa Šri Lanke planiraju nove napade

Izvor: B92, 30.Apr.2019, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije gotovo? Napadači sa Šri Lanke planiraju nove napade

Kolombo -- SAD veruju da je moguće da su članovi ekstremističke grupe osumnjičene za napade na Šri Lanki na katolički Uskrs u bekstvu i da planiraju nove napade.

"Verujemo da pretnja terorista i dalje postoji i da je moguće da ima onih koji planiraju napade. Moguće je da su u bekstvu aktivni članovi grupe koja je izvršila terorističke napade na Uskrs", rekla je u intervjuu za Rojters američka ambasadorka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Šri Lanki Alajna Teplic.

Ona je navela da SAD imaju razloga da veruju da ta grupa "nije u potpunosti neaktivna" i da aktivno planira napade.

U napadima na crkve i hotele 21. aprila na Šri Lanki poginulo je više od 300 ljudi.

Vlasti Šri Lanke saopštile su danas da su identifikovale 42 stranca među žrtvama nedavnih napada džihadista u kojem su stradale 253 osobe. Među žrtvama ima 11 državljana iz Indije, šest iz Velike Britanije, četiri iz Kine i tri iz Danske.

Dodaje se da je grupa od 12 stranaca nestala i da se pretpostavlja da su takođe među žrtvama napada 21. aprila na crkve i hotele u Kolombu.

Pet stranih državljana povređeno je u napadima.

Odgovornost za napade je preuzela Islamska država, a vlada Šri Lanke je proglasila vanredno stanje i posle napada je privela više od 150 osumnjičenih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.