Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021, 08:50

Odlučeno: Povratak u škole od ponedeljka, nema novog popuštanja mera

Od ponedeljka, 19. aprila počinju da rade škole, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba.

U pitanju su stariji razredi osnovnih i srednje škole.

Takođe, izjednačena je cena PCR testiranja od 9.000 dinara za naše građane i strance, u znak podrške turizmu, rekao je nakon sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon.

"Doneta je odluka za Beogradski maraton - u organizacionom smislu može se krenuti u pripreme maratona, a za ostalo će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se videti zavisno od situacije, drugih mera - nema nikakvih promena", dodao je.

O otvaranju kafića i restorana se razgovaralo, ali takva odluka nije donesena.

"Za ostalo će se videti, zavisi direktno od situacije. Što se tiče drugih mera, nema nikakvih promena. Ostaje kao što je i do sada bilo i to je ono što je danas bilo na ovom sastanku", rekao je Kon novinarima u Palati "Srbija".

Istakao je da je povećan broj otpusta u bolnicama Srbije u odnosu na broj prijema.

Na sednici su bili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Branko Ružić, ministarka kulture Maja Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Pelemiš, imunolog Srđa Janković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podsetimo, dr Predrag Kon je ranije rekao da se broj novoobolelih smanjuje, ali ne toliko brzo kao ranije, a kojom brzinom će padati broj novozaraženih zavisi od nas i toga koliko poštujemo mere.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon potvrdio: Kreću pripreme za BG maraton

Izvor: B92, 16.Apr.2021

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da se može krenuti sa pripremama za ovogodišnji Beogradski maraton...Ovo takmičenje planirano je za 15. maj..."Doneta je odluka za BG Maraton u junu da se može za takmičarski deo krenuti u pripreme tog maratona. Što se tiče ostalog, to ćemo videti. Zavisi od...

Nastavak na B92...

Đaci se vraćaju u škole 19. aprila po rasporedu od septembra

Izvor: Luftika.rs, 16.Apr.2021

Na jutrošnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se đaci, stariji osnovci i srednjoškolci, od ponedeljka 19. aprila vrate u školske klupe po modelu po kom su startovali u septembru.. Kafići i restorani će do daljnjeg raditi samo u baštama, rekao je epidemiolog Predrag Kon.. Krizni štab je...

Nastavak na Luftika.rs...

Kon: Pripreme za Beogradski maraton mogu da počnu

Izvor: RTS, 16.Apr.2021

Pripreme za takmičarski deo Beogradskog maratona mogu da počnu, izjavio je danas epidemilog Predrag Kon posle sednice Kriznog štaba Vlade Srbije. . Na današnjoj sednici Kriznog štaba analizirana je aktuelna epidemijska situacija i konstatovano da je bolja nego pre...

Nastavak na RTS...

Nakon novog ublažavanja mjera: Škole i štabovi za vanredne situacije ZADUŽENI DA PRATE epidemiološku situaciju

Izvor: Blic, 16.Apr.2021

Od ponedeljka, 19. aprila, biće nastavljeno odvijanje nastave u prostorijama srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova, odlučeno je na današnjoj sednici Republički štab za vanredne situacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.