Zli ruski hakeri objavil podatke: Dobili smo pristup

Izvor: B92, 26.Sep.2022, 07:29

"Zli ruski hakeri" objavil podatke: "Dobili smo pristup"

Ruska hakerska grupa RaHDIt ("Zli ruski hakeri") učinila je javno dostupnim informacije o više od 1,5 hiljade zaposlenih u Spoljnoj obaveštajnoj službi Ukrajine

Podaci su objavljeni na sajtu "Nemezida".

Između ostalog su objavljeni podaci predstavnika obaveštajnih službi koji rade pod okriljem ambasada u više od 20 zemalja.

Na spisku su i zemlje koje aktivno podržavaju Ukrajinu u suprotstavljanju Rusiji (SAD, Francuska, Italija, Nemačka, Poljska), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i države sa uzdržanijom pozicijom, uključujući Azerbejdžan, Argentinu, Mađarsku, Grčku, Irak, Južnu Afriku, Tadžikistan i druge.

Pored toga, objavljeni su i podaci ukrajinskih obaveštajaca koji rade u misijama UN, Evropske unije i NATO-a i više od 40 mesta na kojima su bazirane jedinice Spoljne obaveštajne službe Ukrajine, uključujući i jednu tajnu obrazovnu ustanovu.

Kako su naveli hakeri, oni su dobili pristup bazi podataka zaposlenih u ukrajinskom Ministarstvu spoljnih poslova i Spoljnoj obaveštajnoj službi, nakon čega su ih uporedili i pronašli podudaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.