Izvor: Danas, 01.Feb.2023, 14:16

Život u Ukrajini: Nema struje, nema grejanja, ljudi žive među leševima krava u minskim poljima, a smrt je jedina konstanta

Jedino što ih razdvaja je voda. Rusi su na istoku. Ukrajinci na Zapadu. Putovanje duž reke Dnjepar, linije razdvajanja, od njene delte na jugu do grada Nikopolja obično bi trajalo sat vremena. Novinari Vašington posta su nekoliko dana putovali tom rutom da bi saznali kako danas živi narod Ukrajine, kome je suđeno da bude na prvim linijama ratišta. Zatekli su razorena sela, ispražnjena od stanovnika, osim šačice uglavnom staraca koji su pokušavali da prežive među ruševinama i pod stalnom pretnjom smrću na drugoj strani obale, bez struje i grejanja, zavisnih od humanitarne pomoći. Međusobno šapuću o saradnicima među njima, strahuju da bi svakog trenutka mogli završiti mrtvi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.