Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 05:58

Međusobne optužbe Kijeva i Moskve za stradanje civila u Donjecku, Kličko upozorava građane da spreme toplu odeću

Sto sedamdeset treći dan rata u Ukrajini. Član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio je da je potrebno proglasiti "režim tišine" oko nuklearke Zaporožje. Granatiran Nikopolj, eksplozije u Harkovu, javljaju ukrajinski mediji. Kijev i Moskva međusobno se optužuju za stranje civila u Donjecku. Rusija ponovo uvrštena u generalni odbor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moskva je saopštila da su njene snage u regionu Donjecka zauzele strateški važna mesta i da kontrolišu naselje Udi u Harkovskoj oblasti.

U Donbasu se vode žestoke borbe. Na udaru su Avdijevka, Bahmut, Peski, Marinka. Kijev tvrdi da je Rusija tamo rasporedila gotovo sve vojnike i naoružanje.
Kijev optužuje Rusiju da je pogodila deo nuklearne elektrane Zaporožje gde se proizvodi energija kojom se napaja jug Ukrajine. Za granatiranje su krivi Ukrajinci, tvrde proruske vlasti, kažu da imaju dokaze i da su spremni da ih dostave.
Evropska unija poziva na hitnu demilitarizaciju nuklerake.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je da će svaki ruski vojnik koji ili puca na postrojenje, ili puca koristeći postrojenje kao vatreni položaj, postati meta za agente obaveštajne i specijalne službe i vojsku.
Ka Donbasu je krenula nova grupa dobrovoljaca obučenih u čečenskom Univerzitetu za obuku specijalnih snaga, kaže čečenski lider Ramzan Kadirov. Smatra da zapadni političari treba da odustanu od strategije raspada Rusije i da razmisle kako da sarađuju sa njom.
Rusija je ponovo izabrana da ima predstavnika u generalnom odboru Međunarodne agencije za atomsku energiju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Žestoke borbe u Donbasu; Rusija ponovo u generalnom odboru IAEA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2022

Sto sedamdeset treći dan rata u Ukrajini. U Donbasu se vode žestoke borbe. Na udaru su Avdijevka, Bahmut, Peski, Marinka. Moskva saopštava da su njene snage u regionu Donjecka zauzele strateški važna mesta. Dve strane se i dalje međusobno optužuju za napade na nuklearnu elektranu u Zaporožju....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.