Zelesnki raspustio skupštinu i raspisao izbore

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelesnki raspustio skupštinu i raspisao izbore

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o raspuštanju Vrhovne rade, navodi se u dokumentu  postavljenom na sajtu predsednika.
"Zakazuju se prevremeni izbori za Vrhovnu radu Ukrajine 21. jula 2019. godine", navodi se u tekstu.
Vlada je zadužena da osigura finansiranje vanrednih izbora, a ukaz stupa na snagu danom objavljivanja. Juče je Zelenski preuzeo dužnost predsednika i u svom inauguracionom govoru obećao da će raspustiti parlament. Kasnije je održao konsultacije sa šefovima partija i rekao da je glavni argument za raspuštanje nizak stepen poverenja Ukrajinaca u ovu instituciju, kao i da nema potrebne većine. Sve partije su pristale na prevremene izbore. U isto vreme, skupština osmog saziva će nastaviti da radi do izbora novog parlamenta. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.