Zelenski zakazao prevremene parlamentarne izbore u Ukrajini za 21. jul

Izvor: Beta, 21.Maj.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski zakazao prevremene parlamentarne izbore u Ukrajini za 21. jul

Novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je, dan posle inauguracije, raspisao prevremene parlamentarne izbore za 21. jul.Ukraz o raspisivanju izbora objavljen je na sajtu predsedništva, a time je i zvanično raspušten Parlament.Ovim dokumentom se "okončavaju ovlašćenja Parlamenta" i "odredjuju prevremeni parlamentarni izbori za 21. juli", navodi se u ukazu.Zelenski je juče položio zakletvu uz obećanje da će zaustaviti rat sa separatistima koje podržava Rusija i raspustio parlament čije je članove opisao kao grupu koju jedino zanima lično bogaćenje, piše Asošijejted pres.Zelenski, ranija televizijska zvezda, je na predsedničkim izborima osvojio 73 odsto glasova Ukrajinaca iscrpljenih rasprostranjenom korupcijom i političkom elitom, naveo je AP.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelesnki raspustio skupštinu i raspisao izbore

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2019

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o raspuštanju Vrhovne rade, navodi se u dokumentu  postavljenom na sajtu predsednika.. "Zakazuju se prevremeni izbori za Vrhovnu radu Ukrajine 21. jula 2019. godine", navodi se u tekstu. . Vlada je zadužena da osigura finansiranje vanrednih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.