Zelenski traži direktan razgovor sa Sijem zbog Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2022, 09:18

Zelenski traži direktan razgovor sa Sijem zbog Rusije

Ukrajina traži priliku da direktno razgovara sa kineskim predsednikom Si Đinpingom kako bi ta zemlja pomogla da se okonča sa Rusijom, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu za hongkongški Saut čajna morning post.

On je pozvao Kinu da iskoristi svoj ogroman politički i ekonomski uticaj na Rusiju kako bi se okončali sukobi, prenosi Rojters.

"To je veoma moćna država. To je snažna ekonomija... Tako da može politički i ekonomski da utiče na Rusiju. A Kina je stalna članica Saveta bezbednosti UN", rekao je Zelenski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RT: Zelenski bi želeo da „direktno“ razgovara sa Đinpingom, kako bi ga nagovorio da izvrši pritisak na Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2022

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je saopštio da bi želeo da razgovara „direktno” sa kineskim liderom Si Đinpingom, pozivajući Peking da iskoristi svoj ekonomski i politički uticaj da zaustavi sukob u njegovoj zemlji. U intervjuu za "Saut čajna morning post", Zelenski je istakao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.