Zelenski siguran: Držaćemo ga dokle god budemo mogli

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 19:34

Zelenski siguran: Držaćemo ga dokle god budemo mogli

Kijev -- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će se Kijev boriti da zadrži grad Bahmut koliko god može.

Zelenski je pozvao Zapad da isporuči oružje dugog dometa kako bi pomogao da se ruske snage potisnu iz Donbasa.

"Niko neće dati Bahmut, koji smatramo našom tvrđavom i borićemo se za njega dokle god možemo", rekao je ukrajinski predsednik, preneo je Rojters.

On je na konferenciji za štampu u Kijevu, zajedno sa predsednicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, rekao da Ukrajina može da zadrži Bahmut i oslobodi Donbas ako dobije oružje dugog dometa.

Ukrajinski predsednik je dodao da Evropska unija uvodi sankcije Rusiji kako bi je onemogućila da obnovi svoje vojne kapacitete.

Zelenski je danas je u Kijevu domaćin zvaničnicima Evropske unije, koji su ranije obećali da će podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno, ali negiraju njen brz put ka pridruživanju evropskom bloku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.