Zelenski pozvao Zapad da zabrani ulaz Rusima na godinu dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2022, 07:15

Zelenski pozvao Zapad da zabrani ulaz Rusima na godinu dana

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je danas zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Rusiju da anektira još ukrajinske teritorije.

Zelenski je u intervjuu za Vašington post ocenio da su najvažnije sankcije zatvaranje granica jer "Rusi oduzimaju tuđu zemlju".

Dodao je da "Rusi treba da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju".

On smatra da ta mera treba da važi i za ruske državljane koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su napustili zemlju.

Po njegovom mišljenju, odgovornost za napad na Ukrajinu snosi "celokupno stanovništvo Rusije".

Moskva je najavila da će u delovima u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti na istoku i jugu Ukrajine 11. septembra biti održan referendum o priključenju Rusiji, uporedo sa regionalnim izborima koji su već zakazani.

Zelenski je u nedelju upozorio da, ako Moskva nastavi sprovođenje referendumima o priključivanju Rusiji na teritorijama pod svojom kontrolom, pregovori sa Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima neće biti mogući.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski: Zatvoriti granice za Ruse

Izvor: Danas, 09.Avg.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Rusiju da anektira još ukrajinske teritorije.

Nastavak na Danas...

RT: Zelenski pozvao Zapad da „natera Ruse da odu u Rusiju“

Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2022

Nazvavši sadašnje antiruske sankcije „slabim“, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je za "Vašington post" da Zapad mora da uvede potpuni embargo na sav uvoz energenata iz Rusije i zabranu putovanja svim Rusima na najmanje godinu dana. Zelenski je rekao da su „najvažnije sankcije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.