Zelenski posle pobede Ukrajine na Evroviziji: Naša muzika osvaja Evropu

Izvor: Beta, 15.Maj.2022, 08:48

Zelenski posle pobede Ukrajine na Evroviziji: Naša muzika osvaja Evropu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je pobedu svoje zemlje na Pesmi Evrovizije i povezao je sa ruskom invazijom na Ukrajinu u poruci objavljenoj preko Fejsbuka: "Naša hrabrost impresionira svet, naša uzika osvaja Evropu"."Treći put u svojoj istoriji, i verujem ne poslednji. Daćemo sve od sebe da primimo jednog dana učestnike i zvanice Evrovizije u ukrajinskom gradu Marijupolju. Slobodnom, mirnom, rekonstruisanom", dodao je on, pominjući lučki grad na jugu zemlje koji su okupirale ruske trupe i koji je gotovo potpuno razoren."Zahvaljujem Kaluš okrestru na njihovoj pobedi i svima onima koji su glasali za nas. Siguran sam da nije daleko naš pobednički hor u borbi protiv neprijatelja. Slava Ukrajini", napisao je Zelenski.Na "Pesmi Evrovizije" u Torinu u Italiji pobedila je Ukrajina, Kaluš okestar sa pesmom "Stefania", druga je bila Velika Britanija i pevač Sam Rajder, dok je predstavnica Srbije Konstrakta bila peta.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Ukrajina pobedila na Evroviziji, Zelenski se nada da će „jednog dana” domaćin biti Mariupolj

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2022

Ukrajinski orkestar Kaluša pobedio je na Pesmi Evrovizije 2022, nakon što je na bini uputio molbu da se pomogne u spasavanju ukrajinskih vojnika koji se skrivaju u mariupoljskoj fabrici "Azovstalj", te dobio ogromnu podršku evropske javnosti putem telefona i onlajn glasanja. „Naša hrabrost impresionira...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.