Zelenski otkrio šta nedostaje Ukrajincima za pobedu?

Izvor: B92, 14.Jun.2022, 14:04

Zelenski otkrio šta nedostaje Ukrajincima za pobedu?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je na slanje oružja dugog dometa kako bi se mogao suprotstaviti ruskim snagama.

"Imamo dovoljno drugog naoružanja. Ali nemamo dovoljno onog koje zaista može da pogodi udaljene ruske ciljeve, a koje nam je potrebno da odgovara ruskoj vojnoj opremi", rekao je Zelenski novinarima, a prenosi Bi-Bi-Si.

Ranije ovog meseca Velika Britanija je potvrdila da šalje rakete dugog dometa u Ukrajinu prvi put od početka ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << invazije.

Zamenik šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Vladim Skibicki požalio se ranije zapadnoj javnosti u Gardijanu da Ukrajina dobija premalo artiljerijskog oružja da bi mogla da se odupre ruskim napadima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski ponovo apeluje na Zapad: Imamo municiju, treba nam ORUŽJE DUGOG DOMETA

Izvor: Blic, 14.Jun.2022

Ukrajinska vojska ima dovoljno municije i oružja, ali joj je potrebno više oružja dugog dometa, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.