Izvor: Danas, 19.Feb.2022, 18:59

Zelenski: Zaštitićemo našu državu sa ili bez pomoći naših partnera

“Ako Ukrajina ne dobije stvarne bezbednosne garancije od potpisnica Budimpeštanskog memoranduma – SAD, Velike Britanije i Rusije – sve odredbe sporazuma iz 1994. će biti nevažeće. U okviru sporazuma Ukrajina se odrekla svog nuklearnog arsenala”, kazao je danas na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ukrajina zapretila odustajanjem od ne-nuklearnog statusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2022, 10:10

Ukrajina bi mogla da odustane od svog višedecenijskog statusa ne-nuklearne nacije i anulira odluku koju je donela kada se odrekla svog atomskog oružja posle raspada Sovjetskog Saveza, upozorio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski...Govoreći na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, Zelenski je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.