Zelenski: U Severodonjecku uništena ključna infrastruktura

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2022, 21:00

Zelenski: U Severodonjecku uništena ključna infrastruktura

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je u ruskom granatiranju uništena celokupna ključna infrastruktura u gradu Severodonjecku u Luganskoj oblasti.

Zelenski tvrdi da je zauzimanje tog grada "glavni cilj" Rusije, prenosi Rojters.

"Kao posledica ruskih napada na Severodonjeck, sva ključna infrastruktura grada je uništena...", rekao je Zelenski.

Ukrajinski zvaničnici ranije su saopštili da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukrajinske snage bile danas pod udarom teške artiljerijske baraže dok su pokušavale da spreče pokušaje ruskih snaga da zauzmu Severodonjeck.

Reč je, kako navodi Rojters, o najvećem gradu koji je i dalje pod kontrolom Kijeva u Luganskoj oblasti.

S druge strane, lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov juče je rekao da su ruske snage i snage samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) preuzele potpunu kontrolu nad Severodonjeckom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.