Zelenski: Tramp jedini čovek koji će rešiti pitanje „Severnog toka 2“ u korist Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 08.Jul.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski: Tramp jedini čovek koji će rešiti pitanje „Severnog toka 2“ u korist Ukrajine

 Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je kako namerava da tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama razgovara s američkim liderom Donaldom Trampom o projektu „Severni tok 2“.
„To je jedini čovek koji će, uveren sam, rešiti to pitanje u korist Ukrajine“, rekao je Zelenski. Ukrajinski lider je dodao da ni kancelarka Nemačke Angela Merkel, ni predsednik Francuske Emanuel Makron neće aktivno ometati realizaciju tog projekta, pošto bi u protivnom trpeli ogroman pritisak lokalnih biznismena. Datum posete Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama još nije utvrđen. Prošlog meseca je Tramp upozorio evropske zemlje na mogućnost uvođenja sankcija protiv učesnika u „Severnom toku 2“, ali je dodao da „ljudi imaju pravo da rade ono što žele“.   Prema Trampovim rečima, SAD u pokušajima da spreče realizaciju projekta štite Nemačku od Rusije. On je dodao da Vašington ima dovoljno tečnog prirodnog gasa da zadovolji evropsku potražnju za tim energentom.   „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda po dnu Baltičkog mora, od Rusije do Nemačke. On će proći i kroz teritorijalne vode ili isključive ekonomske zone Finske, Švedske i Danske, koja, međutim, još nije dala dozvolu za izgradnju cevovoda na svojoj teritoriji. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut    
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.