Zelenski: Situacija u Donbasu izuzetno teška, spreman sam da direktno pričam sa Putinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 08:38

Zelenski: Situacija u Donbasu izuzetno teška, spreman sam da direktno pričam sa Putinom

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je situacija u Donbasu "izuzetno teška” i ocenio da je redovno snabdevanje Ukrajine oružjem najbolja strategija za održavanje globalne stabilnosti.

Zelenski je u video obraćanju rekao da je glavnina ruskih snaga skoncentrisana za napad u Donbasu, prenosi BBC.

"Liman, Popasna, Severodonjeck, Slavjansk - okupatori žele da unište sve tamo“, rekao je Zelenski.

Prema njegovoj oceni, snabdevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajini teškim naoružanjem - višecevnim lanserima raketa, tenkovima i protivbrodskim oružjem je najbolja investicija u održavanje stabilnosti u svetu i sprečavanje mnogih teških kriza koje Rusija još planira ili je već izazvala.

Spreman sam samo direktno da pričam sa Putinom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je spreman da razgovara direktno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a ne uz pomoć posrednika.

On je dodao da "ukoliko ruski predsednik razume realnost, postoji mogućnost da se dođe do diplomatskog rešenja konflikta", preneo je Rojters.

Govoreći pred publikom na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Zelenski je poručio da će se Ukrajina boriti dok ne povrati celu svoju teritoriju.

Ukrajinski predsednik je rekao da bi Moskva trebalo da povuče svoje trupe na mesto gde su bile pre početka napada, 24. februara.

"Ovo bi mogao da bude prvi korak ka razgovoru", izjavio je Zelenski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.