Zelenski: Označiti Rusiju kao državu koja sponzoriše terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022, 07:58

Zelenski: Označiti Rusiju kao državu koja sponzoriše terorizam

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je pogibija desetina zatvorenika u zatvoru u mestu Jelenovki u Donjeckoj oblasti jasan povod da se Rusija pravno prepozna kao država koja sponzoriše terorizam. "Apelujem posebno na Sjedinjene Američke Države. Odluka je potrebna i potrebna je sada", izjavio je Zelenski u video obraćanju, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da je u raketiranju zatvora u Jelenovki, koje su izvele ukrajinske snage, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poginulo 40 ratnih zarobljenika.

Rusko ministarstvo navodi da su ukrajinske trupe izvele udare iz višecevnih raketnih sistema HIMARS na pritvorski centar u Jelenovki, gde se nalaze zarobljeni pripadnici ukrajinskih snaga, među njima i pripadnici bataljona Azov, prenele su RIA Novosti.

Kako je navedeno, ubijeno je 40, a ranjeno 75 zarobljenih pripadnika ukrajinskih snaga.

U saopštenju stoji da je povređeno i osmoro zaposlenih u pritvorskom centru.

Ukrajinska vojska negirala je da je izvela napad na zatvor na teritoriji koju drže proruske snage.

"Zapravo, istina je da su Oružane snage Ruske Federacije izvele artiljerijsko granatiranje na kazneno-popravnu ustanovu u naselju Jelenovka u Donjeckoj oblasti gde su smešteni i ukrajinski ratni zarobljenici. Na taj način ruski okupator je ispunuo svoj zločinački cilj - da optuži Ukrajinu za "ratne zločine", a takođe, agresor je želeo da sakrije mučenje zatvorenika i egzekucije", naveo je ukrajinskki generalštab, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan:Rusija pozvala UN da istraže granatiranje zatvora u Jelenovki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2022, 00:06

Rusija je zvanično pozvala eksperte UN i Crvenog krsta da sprovedu istragu o napadu na istražni zatvor u Jelenovki, gde su biti ukrajinski ratni zarobljenici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane..."Ruska Federacija je, u interesu sprovođenja objektivne istrage o napadu na istražni zatvor u Jelenovki,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.