Zelenski:  Amnesti ćuti o nuklearnom teroru ruske vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2022, 10:13

Zelenski: Amnesti ćuti o nuklearnom teroru ruske vojske

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zamerio je Amnesti internešnelu, što, kako kaže, "ćuti o nuklearnom teroru ruske vojske".

"Nažalost, imamo značajno pogoršanje situacije oko zaporoške nuklearne elektrane. Ruski teroristi su postali prvi u svetu koji su iskoristili najveću evropsku nuklearnu elektranu za teror. Skrećemo pažnju svetu na to i insistiraćemo na novim sankcijama Rusiji zbog stvaranja globalne pretnje", naveo je sinoć Zelenski, prenela je ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Pravda".

On je dodao da, uprkos činjenici da je rusko granatiranje nuklearne elektrane "jedan od najopasnijih zločina protiv Ukrajinaca i svih Evropljana, iz nekog razloga nema izveštaja, nema čak ni poruke Amnesti internešnela o tome".

"Ovo je veoma elokventno ćutanje koje još jednom ukazuje na manipulativnu selektivnost ove organizacije", dodao je Zelenski.

Amnesti internešenel je u četvrtak saopštio da ukrajinska vojska "ugrožava civilno stanovništvo stvaranjem baza i postavljanjem oružja u škole i bolnice".

Oksana Pokalčuk, šefica kancelarije Amnesti internešnel u Ukrajini, podnela je u subotu ostavku na ovu funkciju nakon podnošenja izveštaja te organizacije, u kojem je ukrajinska vojska optužena za kršenje međunarodnog humanitarnog prava.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.