Zavijoriće se na Krimu, kao i na Zmijskom ostrvu

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 07:23

"Zavijoriće se na Krimu, kao i na Zmijskom ostrvu"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izrazio je uverenje da će se ukrajinska zastava vijoriti na Krimu, kao što se već vijori na Zmijskom ostrvu.

Zelenski je u video obraćanju na Instagramu rekao da će ukrajinska zastava jednog dana sigurno biti i na Krimu i u svim gradovima i selima koje su zauzele ruske snage, prenosi Ukrinform.

Zelenski je izjavio da Ukrajina neće odustati od teritorije u zamenu za mir sa Rusijom.

Zelenski je za CNN rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Ukrajina ne želi da ustupi bilo koju teritoriju Rusiji i istakao da teritorijalni ustupci neće biti deo diplomatskih pregovora o okoncanju rata.

"Ukrajinci nisu spremni da daju svoju zemlju, da prihvate da te teritorije pripadaju Rusiji. Ovo je naša zemlja", rekao je Zelenski. Ponovio je poziv američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da poseti Kijev, ocenivši da bi to poslalo poruku Rusiji i svetu.

"Voleli bismo da vidimo predsednika Bajdena u Ukrajini. Čuo sam da je podržao tu ideju. Postoje neki bezbednosni momenti koji stoje na putu njegovoj poseti, mi to razumemo“, rekao je Zelenski.

On je ocenio da posete svetskih lidera Kijevu daju signal da podržavaju Ukrajinu jer veruju u njenu pobedu i da se, kako je naveo, "ne plaše Rusije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski: "Ukrajinska zastava VIJORIĆE SE NA KRIMU"

Izvor: Blic, 08.Jul.2022

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izrazio je uverenje da će se ukrajinska zastava vijoriti na Krimu, kao što se već vijori na Zmijskom ostrvu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.