Zaharova: Rusija povlači deo diplomatskog osoblja iz Ukrajine

Izvor: Beta, 12.Feb.2022, 13:14

Zaharova: Rusija povlači deo diplomatskog osoblja iz Ukrajine

Rusija je počela da povlači deo zaposlenih u diplomatskim predstavništvima u Ukrajini, zbog straha od "provokacija" ukrajinskih vlasti ili "trećih zemalja", saopštila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova."S obzirom na značajan uticaj koji Vašington i London imaju na Kijev... zaključujemo da su naše američke i britanske kolege očigledno svesne da se u Ukrajini spremaju odredjene akcije koje bi mogle značajno da zakomplikuju bezbednosnu situaciju", navela je Zaharova.Mnoge zapadne ambasade su preduzele slične mere, a neke zemlje medju kojima SAD, Kanada i Australija pozivale su svoje državljane da što pre napuste Ukrajinu.Sjedinjene Američke Države upozorile su u petak na moguću skoru rusku invaziju na Ukrajinu.Moskva je takve navode nazvala "histerijom", dok je Kijev pozvao na "smirivanje".
Pogledaj vesti o: Vašington,   London

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Optimizacija osoblja Ambasade u Kijevu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2022

​MOSKVA - Rusija je donijela odluku da optimizuje broj svog osoblja u diplomatskim misijama u Ukrajini usljed mogućih provokacija režima iz Kijeva ili trećih zemalja, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.