Zagreb: U Kijevu predstavljen hrvatski model mirne reintegracije

Izvor: RTS, 01.Sep.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: U Kijevu predstavljen hrvatski model mirne reintegracije

Članovi radne grupe hrvatske vlade za saradnju Hrvatske i Ukrajine su tokom dvodnevne radne posete Kijevu predstavili "hrvatski model uspešne i mirne reintegracije ukrajinske teritorije", prenosi "Hina".
Hina navodi da su članovi te radne grupe na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Hrvatske rekli da ta zemlja ništa ne čini mimo procesa iz Minska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da "nema nikakvu skrivenu agendu".

"Predstavili smo naša iskustva u sprovođenju demilitarizacije prostora, uspostavljanju prelazne policije, primeni amnestije, održavanju lokalnih izbora, ukratko - uspostavi normalizacije života", rekla je predsednica radne grupe Vesna Škare Ožbolt.
Član radne grupe Joško Morić je naveo da se poseta odvijala u okviru činjenica da je, "s jedne strane, Ukrajina subjekt međunarodno-pravnih i političkih odnosa u svojim međunarodno priznatim granicama, a sa druge strane da su predsednici Ruske Federacije, Ukrajine i Francuske i kancelarka Nemačke potvrdili da poštuju integritet i teritorijalni suverenitet Ukrajine i da čvrsto veruju da mirno rešenje problema nema alternativu".
"Mi nismo bili u Kijevu sa skrivenim namerama... ono što smo radili i govorili u Kijevu možemo da radimo i govorimo i u Donjecku, Lugansku, Moskvi ili Berlinu", rekao je Morić.
Državna sekretarka u ministarstvu Zdravka Bušić takođe je rekla da, kada se radi o odnosima Zagreba i Moskve, Hrvatska "nema nikakvu skrivenu agendu" i da za hrvatski model mirne reintegracije Podunavlja vlada veliko interesovanje u UN u cilju rešavanja problema od Gruzije do Sirije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvati Kijevu predstavili model "mirne reintegracije teritorije"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017

Članovi radne grupe hrvatske vlade za saradnju Hrvatske i Ukrajine su tokom dvodnevne radne posete Kijevu predstavili "hrvatski model uspešne i mirne reintegracije ukrajinske teritorije", prenosi Hina...Navodi se da su članovi te radne grupe na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.