Vojsci DNR-a izdata naredba da otvara vatru po potrebi

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2021, 11:04

Vojsci DNR-a izdata naredba da otvara vatru po potrebi

Komanda Narodne milicije Donjecke Narodne Republike dozvolila je jedinicama da po potrebi pucaju na položaje Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima portparola milicije, to je neophodno da bi se "stanovništvo zaštitilo od ukrajinskog terora". Pripadnicima vojske je dozvoljeno da "otvaraju preventivnu vatru za suzbijanje i uništavanje neprijateljskih vatrenih mesta".
DNR se takođe žalila da međunarodni posmatrači nisu reagovali na granatiranja. Ranije je objavljeno da je ukrajinska vojska ispalila stotinak granata na naselje Lenjinskoje, prenose RIA Novosti. „U suprotnom, zadržavamo pravo da pružimo adekvatan odgovor“, dodao je predstavnik Narodne milicije. Takođe, ranije je Donjeck saopštio da ukrajinske snage nastavljaju sa razmeštanjem naoružanja i vojne opreme pri liniji kontakta.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

AGRESIJA VIŠE NEĆE BITI TOLERISANA: Donjeckoj vojsci dozvoljeno da otvori vatru

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021

Ranije je saopšteno da je ukrajinska vojska ispalila stotinak mina na naselje Lenjinsko..Rukovodstvo Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike dozvolilo je svojim jedinicama da preventivno pucaju na položaje Oružanih snaga Ukrajine...Prema rečima portparola milicije, to je neophodno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.