Velika Britanija: Nova ruska jedinica kopnenih snaga za Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2022, 08:16

Velika Britanija: Nova ruska jedinica kopnenih snaga za Ukrajinu

Rusija je formirala veliku novu formaciju kopnenih snaga za podršku svojim operacijama u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Ova jedinica, nazvana 3. armijski korpus, bazirana je u gradu Mulino, istočno od glavnog grada Rusije Moskve, objavilo je ministarstvo u svom dnevnom obaveštajnom biltenu na Tviteru, prenosi Rojters.

U izveštaju obaveštajaca se takođe dodaje da se pred ruskim komandantima i dalje nalaze "konkurentni operativni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prioriteti", jačanje ofanzive u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, kao i osnaživanje odbrane od kontranapada ukrajinskih snaga na jugu zemlje, navodi britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.