VOŠA U BELEKU NE ZNA ZA POBEDU: Stara dama remizirala i sa ukrajinskom Zorjom

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 18:43

VOŠA U BELEKU NE ZNA ZA POBEDU: "Stara dama" remizirala i sa ukrajinskom Zorjom

Prvenac u dresu Novosađana postigao novajlija Veljko Simić.

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom ukrajinske Zorje rezultatom 2:2 (1:1) u drugom pripremnom meču u Beleku.

Partizan se definitivno okrenuo Evrokupu jer su šanse za plej-of ABA lige u domenu teorije. A crno-beli večeras (20.45) imaju možda i najteže gostovanje u Top 16 fazi ovog takmičenja jer gostuju Bulonju koji igra odlično. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kvota na Partizan je 2,30, dok je kec 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bulonj - Partizan.

Vojvodina je imala prvu priliku na utakmici, već u drugom minutu preko Vukadinovića, ali su Ukrajinci bili ti koji su postigli prvi pogodak na meču. U petom minutu, Komčenovski je napravio sjajan solo prodor kroz sredinu, iznenadio je odbranu Vojvodine i Saničanina i matirao Vukliša za 0:1.

Pogodak nije poremetio tim Nenada Lalatovića, pošto su fudbaleri "stare dame" zaista dobro otvorili meč i delovali razigrano. Usledio je niz pokušaja, Vukadinovićev udarac zaistavio je golman Vasil, ali je u 16. minutu bio nemoćan. Posle lepe akcije i centaršuta Bjekovića sa desne strane, Gemović je glavom vratio sa jedne na drugu stativu, a tamo je na pravom mestu Zukić koji takođe glavom šalje loptu pod prečku za 1:1.

Vojvodina je nastavila da diktira tempo i da dominira, i sledeću šansu imala je „stara dama“, međutim, Vukadinović je zamalo zakasnio posle Stojkovićevog centaršuta sa leve strane. U periodu od 30. minuta do nadoknade prvog dela igre, tempo je malo opao, tačnije, izostala su uzbuđenja pred  oba gola. Ipak, onda je u poslednjim trenucima prvog poluvremena, Gemović snažno šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Vasil odbio njegov udarac, potom je i odbrana  Zorje raščistila situaciju pred golom.

Na poluvremenu rezultat je ostao nepromenjen, a pored primljenog gola, jedina loša vest je i povreda golmana Vukliša, koji je morao ranije da izađe iz igre, a zamenio ga je Nikola Simić.  Uz tu izmenu na golu, na startu drugog dela trener Nenad Lalatović je napravio još nekoliko promena, pošto su ušli i Andrić, Devetak, Veljko Simić i Čović, a izašli su Saničanin, Bjeković, Zukić i Mrkaić.

Voša je nastavila sa dobrom igrom i u nastavku, a u 57. minutu smo videli novu lepu akciju po levoj strani, Đorđević je ubacio loptu u peterac, ali je ponovo dobro reagovala odbrana ukrajinskog tima.  Nakon toga, Lalatović je napravio još četiri promene, izašli su Đorđević, Bralić Vukadinović i Gemović, a ušli su Novevski, Mladenović, Đurić i Kovačević.

Po isteku sata igre, videli smo najlepšu akciju Vojvodine, Devetak je oštro centrirao sa levog boka, Čović je maestralno odložio Simića, koji neometano pogađa za preokret i vođstvo "stare dame" – 2:1.  Nakon vođstva, Vojvodina je u kratkom periodu stvorila još nekoliko izglednih prilika.

U 64. minutu, Vojvodina je imala novu dobru kontru, Simić je prihvatio loptu na sredini terena, stuštio se ka golu, ali su ga sustigli odbrambeni igrači Zorje i zastavili ozbiljniju završnicu. Tri minuta kasnije, Vojvodina je imala još jednu lepu priliku, posle centaršuta Simića sa leve strane pokušao je najpre Mladenović, a potom je i Čović probao glavom, lopta je bila prebrza i nije uspeo da je skrene u mrežu.

Najduže na terenu danas su ostali Drinčić i Stojković koje su na terenu 20 minuta pre kraja zamenili Kabić i Miletić, a ubrzo je ukrajinski tim došao do novog  izjednačenja. U 77. minutu, Nazarina  je prevario golmana Simića iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, sa 22, 23 metra, prebacivši loptu preko živog zida u prvi ugao – 2:2.

I posle ovog primljenog gola, Vojvodina je nastavila da igra svoju igru i da napada, u 82. minutu ponovo je Devetak probio po levom boku, uputio je oštar centaršut u peterac, a u poslednjem momentu ispred Čovića je izbio loptu defanzivac Zorje.

Nikola Simić se iskupio za primljeni gol, u 87. minutu je Zorja imala  najbolju šansu na utakmici, posle akcije sa desne strane, napadač ukrajinskog tima je ostao sam na petercu, ali je golman Vojvodine odlično intervenisao.

Tempo igre je u finišu očekivano opao, promene rezultata nije bilo, pa je Vojvodina zabeležila i drugi remi na pripremama, nakon što je remizirala i sa turskim Altajem, pre tri dana (1:1).

Ekipe su meč počele u sledećim sastavima:

Vojvodina: Vukliš – Bjeković, Bralić, Saničanin, Đorđević – Drinčić, Stojković – Vukadinović, Zukić, Gemović – Mrkaić.

Zorja: Vasil – Vernidub, Abu Hana, Favorov, Jurčenko, Nazirna, Jemets, Kočergin, Komčenovski, Kabaev, Sajdamaneš.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.