VELIKO SRCE: Dok Ukrajinci ubijaju Ruse u Donbasu, Putin povukao potez za spas naroda u Ukrajini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKO SRCE: Dok Ukrajinci ubijaju Ruse u Donbasu, Putin povukao potez za spas naroda u Ukrajini!

Moskva je Kijevu predložila da se na godinu dana produži ugovor za tranzit gasa pod aktuelnim uslovima, izjavio je ministar energetike Rusije Aleksandar Novak.

- Za sada ne vidimo reakciju. Potrebno je da vlada komentariše, a onda ćemo jednostavno to razmatrati - dodao je ministar.

On je napomenuo da ukoliko bi u ugovoru i došlo do nekih korigovanja, to je stvar komercijalnih pregovora između kompanija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Postojeći ugovori za isporuku i tranzit ruskog gasa preko Ukrajine ističu krajem 2019. godine.

Potpredsednik Evropske komisije za energetsku uniju Maroš Šefčovič saopštio je u junu da se sa Novakom dogovorio da se razgovori održe u septembru.

Россия предложила Украине на год продлить контракт на транзит газаhttps://t.co/S5WoGGfFEf pic.twitter.com/DpSyzRypog

— РИА Новости (@rianru) 26. јул 2019.

Prema informaciji lista "Vedomosti", razgovori bi mogli biti održani 16. septembra u Briselu.

Na prethodnom trilateralnom sastanku učesnici su izrazili svoje želje. Prema predlogu Evropske komisije, novi ugovor između Rusije i Ukrajine treba da bude potpisan na period od više od deset godina. Obim tranzita treba da bude privlačan, uključujući i za investitore, koji će biti privučeni za modernizaciju ukrajinskog gasnog transportnog sistema.

Sa svoje strane, Novak je istakao da bi ugovor trebalo da bude komercijalno atraktivan, a maršruta da bude konkurentna. Osim toga, Ukrajina će predstaviti jasan plan upravljanja svojim Gasnim transportnim sistemom, a "Gasprom" i "Naftogas" će morati da reše sudske probleme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.