Uslov za novu finasijsku pomoć Ukrajini od EU - provođenje reformi

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslov za novu finasijsku pomoć Ukrajini od EU - provođenje reformi

Potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis na saslušanju u Parlamentu EU saopštio je uslov za dodelu Ukrajini nove makro-finansijske pomoći od strane EU u iznosu do milijardu evra.

"Borba protiv korupcije će biti u središtu političkih uslova u Memorandumu o razumevanju, o čemu bi se trebala dogovoriti EU i Ukrajina za tu pomoć", rekao je on i dodao da će finansijska podrška biti "striktno povezana" sa provođenjem reformi u zemlji.

Istovremeno, Dombrovskis je napomenuo da Kijev još nije ispunio obećanja o borbi protiv korupcije koja su data za makrofinansijsku podršku u okviru prethodnog programa.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.