Ukrajinski region zabranjuje knjige na ruskom

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski region zabranjuje knjige na ruskom

Vlasti ukrajinskog regiona Lavov usvojile su propis kojim se u tom području zabranjuju knjige, filmovi i pesme na ruskom jeziku.

Regionalna skupština je izglasala "moratorijum na javno izvođenje i upotrebu sadržaja na ruskom" dok Rusija ne povuče sve svoje trupe iz Ukrajine.

Ne zna se kako će zabrana biti sprovedena.

Pobuna na istoku Ukrajine je 2014. izbila najvećim delom zbog straha >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će nova ukrajinska vlada diskriminisati rusofono stanovništvo.

Lavov je najveći grad zapadne Ukrajine, a iako većina stanovništva tog područja govori ukrajinsk,i ruski jezik je takođe široko u upotrebi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinski region zabranjuje knjige na ruskom

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2018

Vlasti ukrajinskog regiona Lavov usvojile su danas propis kojim se u tom području zabranjuju knjige, filmovi i pesme na ruskom jeziku...Regionalna skupština je izglasala "moratorijum na javno izvođenje i upotrebu sadržaja na ruskom" dok Rusija ne povuče sve svoje trupe iz Ukrajine...Ne zna se kako...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.