Ukrajinski reditelj Oleg Sencov u kritičnom stanju

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski reditelj Oleg Sencov u kritičnom stanju

Ukrajinski reditelj Oleg Sencov, koji stotinu dana štrajkuje glađu u ruskom zatvoru, u kritičnom je stanju, saopštila je njegova porodica.

Sencov (42), rodom s crnomorskog poluostrva Krima, koje je Rusija pripojila, započeo je u maju štrajk glađu tražeći da budu oslobođeni svi ukrajinski "politički zatvorenici". Osuđen je 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << godine na 20 godina zatvora zbog terorizma i šverca oružja.

Njegove pristalice smatraju da je krivično gonjenje Sencova koji se oštro protivio pripajanju Krima Rusiji, politički motivisano.

Sencovljeva sestra Natalija Kaplan rekla je agenciji AP da se on nalazi na intenzivnoj bolničkoj nezi i da je u kritičnom stanju, ali je dodala da porodica nema potpune informacije o njegovom zdravlju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije da pomilovanje nekom zatvoreniku može da bude razmotreno samo ako ga traži sam osuđenik, čemu se Sencov protivi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Porodica tvrdi - Sencov u kritičnom stanju, Moskva negira

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018

Ukrajinski reditelj Oleg Sencov, koji sto dana štrajkuje glađu u ruskom zatvoru, u kritičnom je stanju, saopštila je njegova porodica, što je Moskva odmah demantovala...Iz Kremlja su za rusku agenciju RIA Novosti odbacili te navode, uz obrazloženje da je grupa lekara pregledala Sencova u ponedeljak...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.