Izvor: Radio 021, 12.Okt.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski predsednik razgovarao sa novinarima više od 14 sati

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oborio je rekord u dužini trajanja konferencije za medije, jer je govorio više od 14 sati.

Zelenski, koji je po profesiji glumac-komičar, odgovarao je na pitanja više stotina ukrajinskih i inostranih novinara. Konferencija za novinare počela je u 10 sati, a Zelenski je na poslednje pitanje odgovorio nešto posle ponoći.

Predsednik Ukrajine je govorio o više tema, kao što su sukobi na istoku zemlje, odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa Rusijom i sporni telefonski razgovor s predsednikom Amerike Donaldom Trampom koji je poslužio kao povod za početak procesa Trampovog opoziva u Kongresu.

Nakon što su mu rekli da je već posle osam sati odgovaranja na pitanja oborio rekord, Zelenski je na to reagovao iznenađeno, rekavši da je "skroman čovek koji ne voli proslave".

Prethodni rekord je držao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koji je konferenciju držao duže od sedam sati.

Autor: euronews, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.