Ukrajinski brodovi mogu kroz Kerčski moreuz ukoliko se budu pridržavali međunarodnih normi

Izvor: Vostok.rs, 05.Jan.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski brodovi mogu kroz Kerčski moreuz ukoliko se budu pridržavali međunarodnih normi

Nikakvih problema neće biti prilikom prolaska ukrajinskih brodova kroz Kerčski moreuz ukoliko se oni budu pridržavali međunarodnih normi, izjavio je vice premijer Vlade Krima Georgij Muradov.
„Potrebno je samo ispuniti određene procedure kako se na bi stvarala nebezbedna situacija, imajući u vidu da je Kerčki moreuz poprilično uzak“, istkao je on. Međutim, prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti to ne žele da čuju i svojim izjavama stavljaju pod pitanje bezbednost plovidbe kroz te vode koje povezuju Crno i Azovsko more. „Kijev je zauzeo stav da što je moguće više zaoštri situaicju, međutiim Rusija svoju bezbednost ni na koji način neće ugrožavati“, zaključio je Muradov. Nešto ranije se oglasio i poslanik Državnog saveta Republike Krim Vladislav Ganžara, koji je rekao da je dolazak novih ukrajinskih vojnih brodova u Kerčki moreuz malo verovatan jer ih Ukrajina više i nema. Podsetimo, pomoćnik ukrajinskog predsednika Jurij Birjukov je izjavio da se Ukrajina priprema da u Kerčki moreuz pošalje novu turu brodova i da će ovog puta na njima biti i međunarodni posmatrači. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.