Ukrajinski ambasador: Hrvatski scenario za Donbas

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski ambasador: "Hrvatski scenario" za Donbas

Ukrajinske vlasti bi trebalo da slede takozvani "hrvatski scenario" za oslobađanje Donbasa, smatra ambasador Ukrajine u Hrvatskoj i BiH Aleksandar Levčenko.

"Hrvatski scenario" predviđa uvođenje na teritoriju Donjecke i Luganske narodne republike vojnika i razoružanje narodne milicije, rekao je Levčenko na jutrjub-kanalu politologa Jurija Romanjenka, što je preneo Sputnjik.

Po mišljenju diplomate, takvim scenariom će omogućiti da se reši pitanje izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teritoriji koje sada kontrolišu samoproglašene republike, razoružanja snaga samoodbrane i "povlačenje nezakonitih oružanih formacija".

U avgustu 1995. godine hrvatska vojska je počeka operaciju "Oluja" koja je trajala nekoliko dana i završila se likvidacijom Republike Srpske Krajine. U operaciji je učestvovalooko 200.000 hiljada vojnika.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost, nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru iste godine.

Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra da su teritorije na kojima su ove dve republike okupirane, a da su ustaničke snage terorističke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UKRAJINSKI AMBASADOR PRIZIVA HRVATSKI SCENARIO ZA DONBAS: Naši vojnici treba da ušetaju u Donjeck i Lugansk

Izvor: Kurir, 26.Jul.2019

Ukrajinske vlasti bi trebalo da slede takozvani "hrvatski scenario" za "oslobađanje" Donbasa, rekao je ambasador Ukrajine u Hrvatskoj i BiH Aleksandar Levčenko, preneo je danas Sputnik.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.