Ukrajinska vojska prebacila tenkove u Donbas

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska prebacila tenkove u Donbas

Ukrajinska vojska prebacila je više od 60 tenkova i borbenih vozila pešadije u Donbas, javlja Tass pozivajući se na lokalne proruske medije.

Navodi se da je portparol Ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke Narodne republike (DNR) Danil Bezsonov rekao da su ukrajinske snage počele da pojačavaju snage u Donbasu, gde premeštaju tenkove i avijaciju na liniji demarkacije sa DNR.

"Tokom protekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva dana, tenkovi i mehanizovani bataljoni 93. mehanizovane brigade istovremeni su na železničkoj stanici Konstantinovka, jačajući snage za više od 60 tenkova i brobenih vozila pešadije", navodi Donjecka novinska agencija.

Obaveštajne službe samoproglašene DNR prijavile su da je četiri aviona Su-25 poslato z Melitopolja na aerodrom u Berđansku.

Bezsonov je rekao da ovi avioni mogu da se koriste za operacije vatrene podrške tokom masivnog vazdušnog udara.

Od početka sukoba u Donbasu u aprilu 2014. godine bilo je proglašeno više od 20 prekida vatre, a poslednji je stupio na snagu 29. avgusta ove godine.

Do sada, međutim, nije postignuto dugotrajno primirje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.