Ukrajinska vojska postavila nove haubice iz SAD na prvu liniju fonta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2022, 17:47

Ukrajinska vojska postavila nove haubice iz SAD na prvu liniju fonta

Ukrajina je postavila mnoštvo od 90 poslatih američkih haubica hovicera M-777 na linije fronta, saopštila je američka ambasada u Kijevu, preneo je danas "Gardijan".

"M-777 hoviceri u akciji. Deo najnovije američke pomoći vredne 800 miliona dolara namenjene ukrajinskoj vojsci. Svi od 90 hovicera, osim jednog, koje je poslala Amerika su sada u Ukrajini, na prvoj liniji fronta", navodi se na Tviter nalogu američke ambasade u Kijevu.

Rojters je izvestio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << M-777 deo velike pošiljke haubica od SAD, sa namerom da se pomogne Ukrajini da se odbrani od ruskog napada.

M-777 je posebno značajan jer ima dalek domet i vrlo je precizan, dodaje se.

Američka ambasada je postavila snimak kako ukrajinski vojnici treniraju da koriste M-777.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajinska vojska na prvoj liniji fronta POSTAVILA AMERIČKE HAUBICE (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Maj.2022

Ukrajina je postavila veći deo od 90 poslatih američkih haubica hovicera M-777 na linije fronta, saopštila je američka ambasada u Kijevu, preneo je danas "Gardijan".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.