Ukrajinska vojska koristila zabranjenu municiju sa fosforom?

Izvor: B92, 21.Jun.2019, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska koristila zabranjenu municiju sa fosforom?

Ukrajinska vojska upotrebila je municiju sa fosforom prilikom granatiranja teritorije DNR, saopštio je portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin.

On je rekao da je nakon granatiranja sela Dolomitnoj na teritoriji Donjecke Narodne Republike, koje je ove sedmice napadnuto četiri puta, pronađen deo minobacačke mine promera 120 milimetara napunjene fosforom.

Basurin kaže da je to prvi slučaj u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godini u kojem je ukrajinska vojska koristila zabranjenu municiju sa fosforom, javio je TASS.

Otkako su počeli sukobi u Donbasu, strane su se dogovorile o primirju više od 20 puta, a naduži prekid vatre bio je 2016. godine kada je primirje trajalo šest sedmica u nizu.

Do sada su svi pokušaji uspostavljanja trajnog primirja bili bezuspešni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.