Ukrajinska kriza iz dana u dan: Raketni napadi na Dnjepropetrovsku oblast; Džonson, Bajden i Šolc traže da se obezbede nuklearke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2022, 06:15

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Raketni napadi na Dnjepropetrovsku oblast; Džonson, Bajden i Šolc traže da se obezbede nuklearke

Sto osamdeseti dan rata u Ukrajini. Raketni napadi na Dnjepropetrovsku oblast. Nastavljaju se tenzije oko nuklearne elektrane Zaporožje. Džonson, Bajden i Šolc apeluju da se obezbede nukelarke u toj zemlji. Još četiri broda s hranom isplovila iz ukrajinskih luka.

Borbe se nastavljaju na istoku i jugu Ukrajine. Tokom jučerašnjeg dana, ruske snage su, prema tvrdnjama Kijeva, izvele raketne napade na Dnjepropetrovsku oblast - gradove Nikolajev i Nikopolj.

Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << druge strane - Moskva je objavila da su Ukrajinci izveli artiljerijski napad na nuklearnu elektranu.

Britanski premijer Boris Džonson, i lideri SAD i Nemačke, Džozef Bajden i Olaf Šolc, istakli su u telefonskom razgovoru značaj osiguranja bezbednosti nuklearnih postrojenja u Ukrajini.

Iz Sevastopolja ruski zvaničnici poručuju da protivvazdušni sistem ponovo funkcioniše. Navode da je uništeno skladište raketa za američki sistem "Himars".

Posebno upozorenje Ukrajincima šalje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski dok se pripremaju za proslavu Dana nezavisnosti.

"Svi moramo da budemo svesni da bi Rusija ove nedelje mogla da pokuša da uradi nešto posebno ružno, nešto posebno zlobno. Takav je naš neprijatelj", rekao je Zelenski.

U Rusiji šok i neverica zbog pogibije Darje Dugine, ćerke poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, bliskog ruskom predsedniku. Ruski istražni komitet saopštava - zločin je bio ranije planiran i naručen. Ukrajina nema veze sa ubistvom, tvrdi Kijev.

"Ukrajina nema veze sa ubistvom, mi nismo kriminalna država za razliku od Rusije", poručio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.