Ukrajinska kriza iz dana u dan: LNR i Hersonska oblast zatražile prijem u Rusiju; Bugari i Poljaci odlaze iz Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022, 06:35

Ukrajinska kriza iz dana u dan: LNR i Hersonska oblast zatražile prijem u Rusiju; Bugari i Poljaci odlaze iz Rusije

Dvesta sedamnaesti dan rata u Ukrajini. Vlasti samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i Hersonske oblasti zatražile su danas od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotre ulazak tih teritorija u sastav Rusije.

12.45 - Peskov: SAD sve više ulažu u sukob u Ukrajini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se SAD sve više približavaju da postanu punopravni član konflikta u Ukrajini i da je to izuzetno opasno.

12.07 - >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskva: Glupe tvrdnje da je Rusija sabotirala Severni tok

Moskva je danas nazvala glupim tvrdnje da Rusija stoji iza navodnih napada na gasovode Severni tok, dodajući da istovremeno ruske vlasti primećuju veliko povećanje profita američkih kompanija koje dostavljaju gas Evropi.

11.36 - Bugarska i Poljska svojim građanima: Odmah napustite Rusiju

Vlade Bugarske i Poljske pozbale su svoje državljane koji su još u Rusiji da odmah napuste tu zemlju.

11.25 - Merkel: Ozbiljno shvatiti Putinove reči, Kol bi mislio i o "danu posle"

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je da bi trebalo ozbiljno shvatiti reči ruskog predsednika Vladimira Putina.

11.07 - Ukrajina: Rezultate referenduma smatramo ništavnim

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je danas da, kao i u slučaju Krima, Luganska, Donjecka, Zaporoška i Hersonska oblast ostaju deo suverene teritorije Ukrajine i da rezultate sprovedenog referenduma Kijev i međunarodna zajednica smatraju ništavnim.

11.04 - Počela borbena obuka ruskih rezervista u Kalinjingradu

Ministarstvo odbrane u Moskvi saopštilo je danas da su vojni rezervisti mobilisani na području ruske enklave Kalinjingrad počeli borbenu obuku u bazi ruske Baltičke flote.

09.48 - Meloni obećala punu podršku Ukrajini

Predsednica stranke Braća Italije Đorđa Meloni, koja ima najveće izglede da postane italijanska premijerka, obećala je punu podršku Kijevu, nakon što joj je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski čestitao na izbornoj pobedi.

09.15 - Borelj: Nelegalni referendumi narušili ukrajinski suverenitet

Evropska unija osuđuje održavanje nelegalnih referenduma u Ukrajini i njihov falsifikovani ishod, jer predstavljaju narušavanje ukrajinskog suvereniteta, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

06.56 - Ukrajinske snage granatirale tri naselja u DNR

Ukrajinske snage ispalile su 11 granata na tri naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštili su zvaničnici DNR, preneo je TAŠ.

06.36 - Većina četiri ukrajinske oblasti za ulazak u Rusiju

Za ulazak u sastav Rusije u samoproglašenim Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici na referendumu je glasalo blizu 100 odsto birača, u Zaporoškoj oblasti više od 93 odsto birača izjasnilo se za priključenje Rusiji , a u Hersonskoj oblasti više od 87 odsto, rezultati su Centralne izborne komisije (CIK) na osnovu kompletno prebrojanog biračkog materijala.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.