Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajini predloženo učestvuje u projektu stvaranja evropskog sistema PRO

Kandidat za mesto šefa Evropske komisije Manfred Veber predložio je Ukrajini da učestvuje u projektu stvaranja evropskog sistema protivraketne odbrane.
Prema rečima člana u EU vodeće „Evropske narodne partije“, svet se nalazi pred perspektivom izlaska iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. „Mi u Evropi imamo problem u vezi sa ponovnim ujedinjenjem severa i juga, s tim što je to sada više na liniji istoka i zapada. Mogli bismo sa Francuskom i Nemačkom da predložimo prijateljima u Poljskoj, Letoniji i Ukrajini da zajedno napravimo protivraketnu odbranu za EU“, rekao je Vener juče na 55. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, dodavši da je to samo predlog za razmišljanje. On smatra da bi to moglo da postane „prvi korak ka pravom evropskom odbrambenom savezu, kako bi ljudi u Poljskoj, Letoniji i Ukrajini shvatili da se mogu osloniti na Francusku, Nemačku i ostale“. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.